Hoe drogen wij?

Wij zijn een drogerij, een duurzame om specifiek te zijn. Dit houdt in dat wij producten zoals aardappelproducten en brood drogen en gereed maken voor hergebruik. Dit is een innovatief proces waaraan we elke dag werken om nog efficiënter te worden. Graag leggen we uit hoe we onze producten verwerken en waarom we duurzaam zijn. 

Hoe drogen wij?

Van restproduct tot kwaliteitsproduct

Momenteel drogen we diverse aardappelproducten zoals zetmeel, puree en vlokken. Deze producten gaan in ons droogproces met het doel om op het juiste vochtpercentage uit te komen. Onze drooglijnen zijn volledig geautomatiseerd waardoor we het eindproduct precies naar wens van de klant kunnen afstellen. Daarnaast kunnen we ook op aanvraag meekijken naar de mogelijkheden om een mix van aardappelproducten te maken. 

De aardappel producten die we verwerken dienen als grondstof voor de 'Pet food industrie', dit kan dus terecht komen in de brokjes van jouw hond of kat. Zo maken we van deze restproducten een hoogwaardig product wat effectief gebruikt kan worden. 

Daarnaast drogen we ook brood, waar het allemaal mee begon. 

Het brood dat we ontvangen is overtollig product wat niet verkocht wordt in de supermarkten of bakkerijen. Wanneer het bij ons binnenkomt heeft het brood nog de volledige verpakking zoals in de winkels. Om dit toch direct te kunnen verwerken hebben we een eigen uitpakproces ontwikkeld. De verpakkingsmaterialen en de sluitingen worden gescheden van het brood zodat dit ook gerecycled kan worden bij de juiste partijen. Na het uitpakken wordt het brood vermaalt en gedroogd tot het eindproduct: broodmeel. Deze kleine korrels, die vergelijkbaar zijn met paneermeel, worden daarna gebruikt als grondstof voor veevoer. Dit dient namelijk als alternatief voor onder andere tarwe in veevoer en zo kunnen onze klanten er een gebalanceerde blend van maken. 

Zo sluiten we ook naadloos aan bij onze kernwaarde, duurzaamheid. Onze gehele drogerij draait op zelf-opgewekte energie, waar uit een oud product geüpgraded wordt tot een nieuw product van hoge kwaliteit. Zo blijft niets zonder waarde. 

 

Een milieuvriendelijk alternatief

Al dertig jaar duurzaam

Het is nu ruim dertig jaar geleden dat de basis voor Van de Weijer drogerij werd gelegd. Harrie van de Weijer besloot een milieuvriendelijk alternatief voor gas en olie te zoeken om zijn kippenstallen te verwarmen. Uiteindelijk kwam hij uit bij reststromen van hout. Deze methode, het verbranden van resthout dat geen enkele andere functie meer kan vervullen, hanteren wij vandaag de dag nog steeds. Niet meer om kippenstallen te verwarmen, maar we gebruiken het als bron voor ons bedrijf: de drogerij. 

 

Waarom Van de Weijer?

Een eerlijk familiebedrijf

We zijn een echt familiebedrijf dat focust op de toekomst en duurzaamheid. Als familiebedrijf vinden wij eerlijkheid en transparantie hartstikke belangrijk. We streven daarom ook naar gezonde, langetermijnsamenwerkingen. Hierbij horen dus ook eerlijke, competitieve prijzen die goed zijn voor de hele sector. Zo kunnen we op elkaar bouwen en elkaar blijven stimuleren. Geïnteresseerd in samenwerken? Of wil je gewoon kennismaken? Neem dan contact met ons op, en dan gaan we een kop koffie drinken. Bel ons op 077 820 0206 of stuur een mailtje naar info@vdwdrogerij.nl